Álmodd meg Kolorcity Kazincbarcika legújabb szabadtéri installációját!

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából kreatív alkotópályázatot hirdet a város a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon, és illeszkedjen a több mint tízéves Kolorcity Kazincbarcika brand városmarketing koncepcióba.


A cél továbbra is az, hogy színes és élhető közösségi terek legyenek a városban. A meglévő, országszerte méltán híres falfestések és installációk után így újabb lehetőség adódik, hogy egyedi alkotással bővüljön Kazincbarcika utcaképe.


JELENTKEZÉS


A pályázat nyilvános, amelyre

1.) művészeti vagy művészetközvetítési területen felsőfokú tanulmányokat folytató főiskolai vagy egyetemi hallgatók vagy
2.) művészeti vagy művészetközvetítési területen szerzett vagy ezekkel egyenértékű, a bolognai rendszer előtt kiállított felsőfokú oklevéllel vagy
3.) legalább 5 éves dokumentált képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységgel rendelkezők vagy
4.) felsőfokú, designeri, grafikai területen tanuló hallgatók, illetve oklevéllel rendelkezők,
5.) építész, építészmérnök, építész tervezőművész oklevéllel rendelkezők,
6.) amatőr alkotók jelentkezhetnek.


Az amatőr és profi alkotók által készített terveket külön-külön értékeli a szakmai zsűri.


Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával, a tárgy mezőben „Körforgalom installáció” feltüntetésével lehet a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen.


A pályázati jelentkezési lap és a pályamunka beküldési határideje: 2024. március 20. (szerda), 22:00 óra.


A pályázat jelentkezési feltételeit igazolandó, a pályázati jelentkezési laphoz másolatban (jpg vagy pdf formátumban) csatolni szükséges:

1.) hallgatói jogviszony esetén, három hónapnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást;
2.) ha van, oklevélmásolatot;
3.) aktív képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységet igazoló dokumentumokat, pl. tagsági igazolvány(ok) másolata, saját honlap, Facebook-oldal elérhetősége, újságcikkek, linkek,
4.) amatőr alkotók esetében a jelentkezésnek nincs feltétele. 18 éven aluli alkotó esetén a pályázatot a törvényes képviselő nyújthatja be az alkotó feltüntetésével.


A pályázati követelmények, a pályaművek benyújtásának formája, a letölthető anyagok, a jelentkezési lap ITT érhető el.


Eredményhirdetés: 2024. április


A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu és www.kolorline.hu honlapon lesz közzétéve, a díjazott az eredményről értesítést kap.


DÍJAZÁS


A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka:
 

amatőr kategóriában nettó 200.000 forint
profi kategóriában nettó 500.000 forint


A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályamű kivitelezésére garanciát nem vállal.


További információ a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen.