Tour de Hongrie — ismét megmutatta magát Kazincbarcika

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny második szakaszának befutója, harmadik szakaszának pedig rajtállomása volt idén Kazincbarcika. Május 9-én és 10-én minden szem Kolorcityre szegeződött.

 

Idén bemutatkozott a világnak Kazincbarcika új kerékpáros szobra és újra megcsodálhatták a tévéképernyőkön keresztül a nézők a Csokonai utcai Tour de Hongrie házfalfestményt.

 

A verseny második szakasza Tokajból indult, majd több mint 160 km megtétele után érkezett a finisbe, amely az Építők útján, a Szent Család-templom mellett volt.

 

A Tour de Hongrie harmadik napján Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter lendítette meg a rajtzászlót a bicikliversenyzőknek, akik Kékesetető felé vették az irányt.

 

A második napon a drukkerek versenyzőkké váltak. Városunk célul tűzte ki, hogy a kivonuló intézmények tanulói és a városlakók megkísérlik megdönteni a legtöbb egyidőben megemelt kerékpárok rekordját, egyúttal az egyidőben történő városi kerékpározás csúcsát. A Tour de Hongrie mezőnyt követő kerékpáros felvonulás volt az újabb kísérlet arra, hogy elérjük a legtöbb kisvárosi kerékpározó rekordját a teljes lakosság arányában.