Közszféra, helyi vállalkozások és lakosság közti digitális együttműködések támogatása Kazincbarcikán

Projekt címe: Gazdálkodj szolidárisan! - hogy ne legyen olyan nagy a kontraszt

Azonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00957

Kedvezményezett: Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ

Támogatási összeg: 9 999 530,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A pályázat alapvető célja közösségi célú innovációs kezdeményezések ösztönzése, szolidáris gazdaság témakörben, a helyi vállalkozások és a lakosság megosztáson alapuló tevékenységének és tudatos gazdálkodásának elősegítése.

A helyi vállalkozások és a lakosság érzékenyítése, a szociálisan hátrányos helyzetű városlakók mindennapi nehézségeinek megismertetése, közös megoldáskeresés.

Segítsük saját városlakóinkat a vállalkozások és a lakosság közötti digitális kommunikációs felület kialakításával, ahol a felajánlások, források és a szükségletek optimalizálódnak, összekötve az egyén és a közösség igényeit.

A fiatalok pénzügyi-gazdasági ismereteinek bővítése, fizikai és virtuális fizetőeszközök tudatos használatára történő felkészítés. Pályaorientációs betekintés helyi cégek, intézmények életébe, működésébe, közös programok generálásával, mely alkalmas a helyi szolgáltatások, termékek, vállalkozások népszerűsítésére, potenciális munkakapcsolatok kialakítására. Innovatív ötletbörze gyerekekkel a megismert szolgáltatók lehetőségeiről a webes technológiák világában.

Projekt zárása: 2021.12.31.


Projekt címe: KolorAPP mobil applikáció fejlesztése

Azonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00156

Kedvezményezett: Barcika Centrum Kft.

Támogatási összeg: 10 000 000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt révén a KolorApp mobil applikációs funkciói kibővítésre kerülnek. Ennek kapcsán lehetőség nyílik városi programnaptár szerkesztésére, közösségi együttműködési programok ösztönzésére időbank/szívességi bank funkció biztosításával. Az applikáció összhangba kerül a városi honlap működésével, ennek következtében a városi hírportálon megjelenő információk is közvetlenül megjelenek az alkalmazásban. A jövőben lehetőség nyílik az applikációban szavazások lebonyolítására, reklámok elhelyezésére. A Kolorfesztivál az applikációban egy ideglenes menüpontot kap. Mindezek kapcsán elkészül egy rendszerterv, amit a szoftver fejlesztése követi az applikációra és az adminisztratív felületre, végül elkészülnek a felhasználói és adminisztrációs oktatási segédletek. Az applikációban megvalósuló fejlesztéseket kommunikációs kampány kíséri majd.

Projekt zárása: 2019. december 10.


Projekt címe: Városi weboldal komplex megújítása

Azonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00155

Kedvezményezett: Barcika Art Kft.

Támogatási összeg: 9 420 500,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt célja Kazincbarcika Város Önkormányzatának hivatalos weboldalának megújítása, mivel jelenleg a meglévő weboldalon a tájékozódás nehézkes és a kommunikációs megoldások technikailag elavultak. A projekt megvalósítása kapcsán olyan honlap jön létre, ahol a helyi lakosok, vállalkozások, civil szervezetek gyorsan tudnak majd tájékozódni az őket érintő ügyekben. A honlapon rendszerezett formában a jövőben elérhetővé válnak a város életét érintő fontos adatok, ügyintézéshez szükséges űrlapok, kötelező tájékoztatási tartalom, közlemények. A honlap könnyen használható lesz mindenféle info-kommunikációs felületen, mint mobil telefon, tablet, számítógép.

A projekt kapcsán készül egy rendszerterv, egy új weboldal és adminisztrációs felület, valamint a használathoz, üzemeléshez szükséges oktatási segédlet. Az új honlap bevezetését kommunikációs kampány kíséri majd.

Projekt zárása: 2019. október 28.