Fesztivál házirend

 

KOLORFESZTIVÁL 2023 - KAZINCBARCIKA - INFORMÁCIÓ - HÁZIREND

 

A belépőjegy megvásárlásával, a karszalag viselésével, valamint a fesztiválhelyszínre történő belépéssel a látogató elfogadja a fesztivál Általános Szerződési Feltételeit, amelynek elválaszthatatlan részét képezi a fesztivál házirendje és jegyértékesítési szabályzata, adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata.

 

A KOLORFESZTIVÁL házirendje letölthető .pdf formátumban.

 

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

 

 1. A belépőjegy, a voucher vagy a karszalag hamisítását Magyarország törvényei büntetik. A szabadtéri, belépőjegyes rendezvényhelyszíneken minden résztvevő az adott napra érvényes karszalagot kap. A sérülésmentes karszalag viselése jogosít a rendezvényterületen történő tartózkodásra!
   
 2. Tizenhatodik életévüket be nem töltött személyek csak nagykorú, cselekvőképes felnőtt kísérővel, annak felügyelete mellett léphetnek be és tartózkodhatnak a rendezvényhelyszínen.
   
 3. A rendezvény helyszíneire közbiztonságra veszélyes eszközöket, robbanószert, petárdát, szúró-, vágóeszközöket, baleset- vagy sérülés okozására alkalmas más tárgyat (pl. esernyő), kábító- vagy tudatmódosító szert, szeszes italt, üdítőt, üveget bevinni tilos! A biztonsági személyzet ruházatátvizsgálást végezhet.
   
 4. A fesztiválterületre sem műanyag, sem dobozos ital nem vihető be.
   
 5. A fesztiválterületen az ülőhelyes programok alkalmával kizárólag rögzített, a Szervezők által kihelyezett székek használhatóak, egyéb, mobil, rögzítésre nem alkalmas szék a területre nem hozható be.
   
 6. A fesztiválhelyszínre állatot bevinni tilos!
   
 7. A látogató köteles betartani a szervezők utasításait, a tömegrendezvényeken általában szokásos azon viselkedési normákat, amelyek a kulturált szórakozást, mások testi épségének megőrzését, a rendezvény biztonságos lebonyolítását és a programok zavartalan megtartását szolgálják. Ellenkező esetben a rendezvény főszervezője a belépőjegy visszafizetése nélkül a látogatót kitilthatja a fesztivál területéről.
   
 8. Probléma esetén az információs ponton, a fesztivál szervezőinél vagy a biztonsági és egészségügyi személyzetnél kérhető segítség.
   
 9. A fesztiválhelyszínen, közvetlen környezetében és a közterület-foglalási engedélyben szereplő területeken szórólap, marketing-és reklám termékek osztogatása, aláírásgyűjtés kizárólag a szervező írásos engedélyével lehetséges. Amennyiben valaki ezzel az engedéllyel nem rendelkezik, úgy a szervező a fent felsorolt területekről a belépőjegy visszafizetése nélkül a tevékenységet végzőt kitilthatja.
   
 10. A fesztivál területén kép- és hangfelvétel készítése a szervezők külön engedélye nélkül szigorúan tilos!
   
 11. A fesztivál eseményeiről nyilvános kép- és hangfelvételek készülhetnek, amelyen a látogató is feltűnhet. A látogató a felvételek készítéséhez a megjelenéssel hozzájárul, valamint a felvételekkel kapcsolatban a látogatónak semmilyen anyagi, illetve más jellegű igénye nem lehet (ld. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat).
   
 12. A fesztivál biztonsági terve és szabályzatai a jegypénztárban találhatóak.
   
 13. A fesztiválhelyszínen, közvetlen környezetében és a közterület-foglalási engedélyben szereplő területeken szórólap, marketing-és reklám termékek osztogatása, aláírásgyűjtés kizárólag a szervező írásos engedélyével lehetséges. Amennyiben valaki ezzel az engedéllyel nem rendelkezik, úgy a szervező a fent felsorolt területekről a belépőjegy visszafizetése nélkül a tevékenységet végzőt kitilthatja.

 

Kolor RePohár – Zöldülj velünk!

 

A 10. Kolorfesztivál Zöld Tagozata jelenti, hogy a kiemelt eseményeken, nagykoncerteken a környezettudatosság jegyében az italodat RePohárba töltjük.

A Kolorfesztivál területén működő vendéglátók RePohárban értékesítik italaikat, azaz a műanyag palackos, alumíniumdobozos, üveges és minden más terméket kizárólag RePohárban biztosítják a fesztiválozók részére.

A RePohár-szolgáltatás célja, hogy az elviteles italok visszaváltható pohárban, azaz RePohárban kerüljenek a fogyasztókhoz, ezzel biztosítva az egyszerhasználatos műanyaghulladék, valamint a felügyelet nélkül maradt üvegek által okozott sérülések csökkentését, különös tekintettel a Csónakázó-tó vizében és partján, annak közvetlen környezetében, illetve a város közterületeinek tisztasága érdekében.


Mit kell tudnod a fesztivál RePohár rendszeréről?


Gyorsaság – egyszerűség – zöld vendégélmény
 

 • A RePohár ára 300 Ft.
 • A RePoharat a fesztivál ideje alatt egy alkalommal szükséges megvásárolni. A RePohár cserélhető és visszaváltható.
 • A RePohár a vendéglátó egységeknél a Kolorfesztivál területén használható, minden újratöltésekor a vendéglátó új poharat biztosít a vendéglátó (újratöltéskor a pohárért már nem, csak a választott italért kell fizetni).
 • A RePohár-vásárlás és újratöltés a fesztivál minden vendéglátósánál elérhető, ezért nem kell külön sorban állnod.
 • A RePohár árát készpénzzel és bankkártyával fizetheted ki a fesztivál bármelyik vendéglátó egységében. SZÉP-kártyás fizetésre (a pohár tekintetében) nincs lehetőség.
 • A Kolorfesztivál vendéglátó partnerei 0,3 l és 0,5 l méretben biztosítják a RePoharakat.
 • A RePohár visszaváltására a fesztivál terület egy kijelölt pontján, a Kolorcity-standnál van lehetőséged, a fesztiválhelyszín nyitvatartási idejében.
 • A RePohár kizárólag sérülésmentes állapotban váltható vissza.
 • Egy személy egy alkalommal maximum négy poharat válthat vissza.
 • A RePoharat kérjük ne dobd bele a hulladékgyűjtőkbe vagy szemetesekbe, de a szelektív hulladékgyűjtőkbe se! Ha le akarod adni, vendéglátó partnereink és szervező kollégáink segítenek a visszaváltópont megtalálásában.

 

Vidd haza, és használd!

 

A RePohár visszaváltása nem kötelező. Vásárlást követően az a Te tulajdonod, zöldülj vele otthon is, hozd magaddal a következő fesztiváleseményre!

 

 

SEGÉLYHÍVÓ: 112

 

Szervező:

 • Barcika Art Nonprofit Kft.
  3700 Kazincbarcika, Fő tér 5.
  Ügyvezető igazgató: Tátrai Éva
  Üzemeltetési és szolgáltatási igazgatóhelyettes: Gömöri István

 

Biztonsági Szolgálat:

 • EUK-Holding Kft.
  1011 Budapest Aranyhal u. 4. fsz. 1.
  Adószám: 14896109-2-41


FESZTIVÁLHELYSZÍN NYITVATARTÁSA:


Kazincbarcika, Csónakázó-tó 

 • Augusztus 3. (péntek) 
  Kapunyitás: 19.00, zárás: 24.00
 • Augusztus 4. (szombat) 
  Kapunyitás: 19.00, zárás: 24.00
 • Augusztus 5. (vasárnap)
  Kapunyitás: 19.00, zárás: 24.00

 

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ 

 • Augusztus 10. (csütörtök)
  Kapunyitás: 18.30, zárás: 23.00
 • Augusztus 11. (péntek)
  Kapunyitás: 19.30, zárás: 23.00
 • Augusztus 12. (szombat)
  Kapunyitás: 19.30, zárás: 23.00 
 • Augusztus 14. (hétfő) 
  Kapunyitás: 15.30, zárás: 20.00
 • Augusztus 15. (kedd)
  Kapunyitás: 15.30, zárás: 20.00
 • Augusztus 16. (szerda)
  Kapunyitás: 15.30, zárás: 20.00

 

Kazincbarcika, Fő tér 

 • Augusztus 16. (kedd)
  Kapunyitás: 18.00, zárás: 22.00
 • Augusztus 18. (csütörtök)
  Kapunyitás: 16.00, zárás: 24.00
 • Augusztus 19. (péntek) 
  Kapunyitás: 16.00, zárás: 24.00
 • Augusztus 20. (szombat)
  Kapunyitás: 15.00, zárás: 24.00

 

Esőnapok esetén az eredetileg tervezett nyitvatartás szerint.
 


JEGYÉRTÉKESÍTÉSI PONTOK:
 

Mezey István Művészeti Központ

Cím: 3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Elérhetőségek: (+36)(48)310 116, info@kolorcity.hu

Nyitvatartás:

  hétfő - péntek: 10.00 - 18.00

  szombat: 10.00 - 12.00 - a fesztivál ideje alatt: 10.00 - 18.00

 

Csónakázó-tó jegypénztár

Cím: Kazincbarcika

Elérhetőségek: Helyszíni jegyértékesítés

Nyitvatartás: kapunyitástól 23.00 óráig

 

Lehetséges fizetési módok: készpénz, bankkártya, SZÉP-kártya (MKB, OTP, K&H)

 

Elővételben váltott jegyek:

Az elővételes jegyár az adott eseményt megelőző utolsó nap pénztárzárásig, online vásárlásnál előző nap éjfélig érvényes!
 

0-3 éves korig a rendezvények látogatása ingyenes.
3-6 éves és iskoláskorú gyermek érvényes diákigazolvány felmutatásával, elővételben 500 Ft kedvezménnyel vásárolhat belépőjegyet (kizárólag a kazincbarcikai pénztárban).
 

Kedvezményes jegyek csak elővételben vásárolhatóak. 
 

BIZTONSÁGOS SZÓRAKOZÁS


A KOLORFESZTIVÁL szervezői, a biztonsági és egészségügyi személyzet mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rendezvény látogatóit semmi ne zavarja a felhőtlen szórakozásban. Ehhez azonban a vendégek együttműködésére is szükség van. Alábbiakban összefoglaltuk a biztonságos szórakozáshoz szükséges tudnivalókat.

 • Kérjük vendégeinket, mértékkel fogyasszanak alkoholt!

 • A fesztiválhelyszínen történő közlekedés közben legyen körültekintő, mérje fel a környezetét, vigyázzon magára és az Önt körülvevőkre!

 • A rendezvényen egészségügyi személyzet jelenléte biztosított.

 • Figyeljenek társaikra, ha valaki szédülésre, hányingerre, látászavarra panaszkodna, hirtelen elgyengülne, haladéktalanul keressék meg az egészségügyi személyzetet!

 • Baleset, sérülés esetén haladéktalanul forduljanak a személyzet bármely tagjához, tőlük kérjenek segítséget. Ne hívja közvetlenül a mentőket, szükség esetén a személyzet fogja értesíteni őket!

 • Ha esetleg szemtanúja vagy elszenvedője bármiféle bűncselekménynek, vagy úgy érzi, segítségre van szüksége, azonnal forduljon a fesztivál biztonsági szolgálatához!

 • Teltház esetén a rendező létszámstopot ad ki, és korlátozza a további látogatók belépését.

 • Szabadtéri rendezvények mindig ki vannak téve szélsőséges időjárási helyzeteknek is. A szervezők folyamatos kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal, így egy esetleges időjárási veszélyhelyzetről időben értesülnek. Vihar idején próbáljon távol kerülni a magas fáktól és az elektromos berendezésektől, tartózkodjanak inkább a nyílt, szabad területeken vagy kövesse a szervezők utasításait a védelmi épületbe való bejutáshoz (volt Jókai Mór Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium épülete)!

 • A fő közlekedési útvonalak zsúfoltak lehetnek, kérjük, ne türelmetlenkedjen!

 • Amennyiben a tömeg részeként közlekedik, mindig egy irányba, azonos sebességgel haladjon a többiekkel! Ha úgy ítéli meg, hogy a tömeghangulat pánikká fokozódik, a lehető legrövidebb úton, lehetőleg előre és oldalirányba kerüljön a tömeg szélére, ugyanis így a legkisebb a veszély, hogy a tömeg elsodorja, és esetlegesen megsérül!

 • A rendezvényhelyszín elhagyását követően is vigyázzon saját és mások testi épségére, amennyiben alkoholt fogyasztott, ne üljön autóba vagy kerékpárra!

 • Minden esetben tartsa be a szervezők utasításait!

Minden kedves látogatónak biztonságos szórakozást kívánunk!