Fő téri forgatag Kolorcityben

Jazz zárta a táncos szakmai hetet

 

Bencs Zoltán, a Flash Táncstúdió művészeti vezetője, táncpedagógusa zárta a táncos szakmai hetet jazzkurzusával. A moderntáncoktató több mint húsz éve tanítja a kazincbarcikai és a környékbeli településeken élő gyerekeket. Bencs Zoltán szerint a jazz az a táncstílus, amely a leginkább megengedi számára az önkifejezést, az érzelmek megnyilvánulását és a tánc szabadságát. Kollégáival és tanítványaival ezt az érzést igyekeztek átadni a táncos hét utolsó akkordjaként a Fő téren.

 

táncsziget
Fotók: Kovács Loretta

 

táncsziget

 


Világhírű előadók a Szent Család templomban

 

Az összművészeti fesztivál keretében a Muzsikáló Templomok utolsó állomása az argentin San Juan Egyetem Vegyeskara, a dél-koreai Pilgrim Gyermekkar és a Nyíregyházi Ifjúsági Vegyeskar előadása volt. Az argentin együttes ötven évvel ezelőtt alakult, folklórzenéjükkel elbűvölték az egész világot. Számos díjjal büszkélkedhet az énekkar, amely a hagyományos argentin zenét és a klasszikus kórusmuzsikát tartja a mai napig életben.

 

Muzsikáló Templomok
Fotók: Zele Tímea

 

Muzsikáló Templomok

 

A dél-korai gyermekkar mintegy húsz éve jött létre, énekükkel missziós küldetést teljesítenek a keresztényeknek. A kórus számos országban megfordult már, mint például Hollandiában, Franciaországban és Németországban. Koncerteztek a Sydney-i Operaházban is. Mára már a koreai énekkarok élvonalába kerültek. 

 

Muzsikáló Templomok

 

Muzsikáló Templomok

 

A Cantemus Ifjúsági Vegyeskar azoknak a középiskolásoknak kínál lehetőséget a közös éneklésre, akik a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában váltak a kóruséneklés szerelmeseivé. Az együttes rendszeresen sikerrel szerepel nemzetközi versenyeken, koncerteztek Budapesten és Veronában is. A kórus gazdag repertoárja a reneszánsz zenétől napjaink kórusmuzsikájáig, illetve könnyűzenei feldolgozásokig terjed. Az énekkarok koncertjére több százan voltak kíváncsiak.

 

Muzsikáló Templomok

 


Bor, mámor, Kolorcity

 

A Kolorfesztivál keretében rendezték meg idén is a Barcikai Bormustrát. A rendkívül közkedvelt programot tíz évvel ezelőtt hívta életre az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa azzal a céllal, hogy az emberek megismerjék számos pincészet kiválóbbnál kiválóbb borait, amelyekhez sajtokat is kóstolhattak a kulináris élmények szerelmesei.

 

bormustra
Fotók: Kovács Loretta

 


Könnyűzene a Fő téren

 

A 6. Kolorfesztivál könnyűzenei programjai a Fő téren folytatódtak, ahol elsőként a The Blackbirds együttes a hatvanas évek legnevesebb zenekara, a Beatles a legnépszerűbb slágereivel örvendeztette meg a közönséget. Európa második Beatles Múzeumának hivatalos zenekara Magyarországon és külföldön is ismert formáció. Öröm volt számukra, hogy elhozhatták Kazincbarcikára azt az életérzést, amit évi hetven koncertjükön képviselnek.

 

blackbirds

 

BlackBirds

 

Őket Zséda, Fonogram- és EMeRTon-díjas énekesnő követte, aki már több ízben – hol a színházteremben, hol egy öko-design divatbemutató showjának keretében, hol ugyanezen a helyszínen – adott koncertet. Zsédenyi Adrienn nemcsak énekel, hanem a Nemzeti Tehetség Program védnökeként segíti a zenei tehetségek felkarolását, valamint a zenei nevelés országos szintű megvalósulását. Koncertjére ezúttal is több ezren voltak kíváncsiak.

 

Zséda

 

közönség

 


Nem Kurityán lesz a végső állomás

 

A Kolorcountry következő állomásán, Kurityánban Pély Barna szórakoztatta közönségét augusztus 17-én. 

 

Pély Barna
Fotók: Zele Tímea

 

Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű és meghatározó alakja. Az Artisjus-díjas énekes-zeneszerzőt a nyitottság és az energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul és a funky alapvető stílusjegyeit ötvözi.

 

Pély Barna

 

A zenész elmondta: óriási dolognak tartja, hogy egy 20 napos, ekkora kiterjedésű fesztivál megvalósul vidéken, s nagy örömmel tért vissza a 6. Kolorfesztiválra. Pély Barna jelenleg szólókarrierjén dolgozik, s több újdonságot tervez, mindemellett pedig folyamatosan koncertezik Magyarországon és külföldön is, mely folyamatosan inspirálja. 
A koncerten felcsendültek United-slágerek: a „Végső vallomás” vagy a „Keserű méz”, valamint magyar és angol nyelvű szerzeményei is.

 

kurityán