SZÍNEZZÜK KI KAZINCBARCIKA HÁZFALAIT!

SZÍNEZZÜK KI KAZINCBARCIKA HÁZFALAIT!

KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT

PÁLYÁZAT KAZINCBARCIKAI LAKÓ- ÉS KÖZÉPÜLETEKRE KREATÍV ALKOTÁSOK TERVEZÉSÉRE

2019.

 

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. pályázatot hirdet Kazincbarcikán található lakó- és középületeken tartós kreatív alkotások tervezésére. Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve 2013 és 2018 között több mint harminc kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg kreatív alkotások tartós elhelyezésével.

 

 

A program Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

 

JELENTKEZÉS

 

A pályázat nyilvános, pályaművel bárki nevezhet.

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati adatlap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával lehet a paintedwall@kolorcity.hu e-mail címen. A pályázati anyagot postán is kötelező megküldeni.

Pályázati adatlap beküldési határideje: 2019. július 22. (hétfő) 12.00 óra.

 

PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK

A pályaművekkel szemben elvárás, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, és a város életében kiemelt szerepet betöltő témákhoz, mint sport, közösség, család, kortárs művészet, street art.

 

A pályaművek adott esetben ablakokat, ajtókat is magukban foglalhatnak, de a szabad kilátást, ki-be járást, forgalmat akadályozó megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják az épület adottságait, a tereptárgyakat, az épület környezetét. A pályaműveknek nem kell a homlokzat teljes felületét felhasználniuk. A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni.

 

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a www.barcikaart.hu oldalon található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

 

Tervezett falfelületek:

 

Munkácsy tér 1.

 

Munkácsy tér 1.

 

Augusztus 20. tér 1.

 

Gyulai Pál u. 2. I. teljes falfelület

 

Gyulai Pál u. 2. II. kisebb, fával árnyékolt falfelület (Mátyás király út felől)

 

Derkovits Gyula tér 12.

 

Derkovits Gyula tér 12.

 

Jószerencsét u. 1/A - Kolorlab Innovációs Központ

 

Jószerencsét u. 1/A - Kolorlab Innovációs Központ

 

 

A megvalósításra a Barcika Art Kft. kötelezettséget nem vállal, a tervezett falfelületek tekintetében a lakóközösség hozzájárulása is szükséges az elkészült kreatív tervek alapján.

 

 

A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA

 

A pályázóknak be kell nyújtaniuk: a pályaműveket homlokzatonként A/4-es méretben, papíralapon, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, festett vagy számítógépes programmal szerkesztett, a pályázatban megjelölt homlokzatonként 1 eredeti példányban. A képeken egyértelműen fel kell tüntetni, melyik homlokzatról van szó, valamint egy CD- vagy DVD-mellékletet, mely tartalmazza a teljes pályázati anyagot: a kitöltött és aláírt pályázati adatlapot szkennelve, valamennyi falfestménytervet jpg- vagy pdf-formátumban.

 

A pályamunkák beadási határideje: 2019. július 22. (hétfő) (érvényes postai bélyegző legkésőbbi dátuma!)

 

A pályázatokat e-mailben a paintedwall@kolorcity.hu címre, valamint postai úton, ajánlva, zárt borítékban kell elküldeni az alábbi címre: Barcika Art Kft., 3700 Kazincbarcika, Munkácsy tér 1. A borítékra írják rá: Épületdekorációs pályázat, Kolorcity, 2019

 

A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza. A pályázat és a pályamunka megvalósítása egymástól független is lehet a zsűri döntése alapján. (Nem biztos, hogy a nyertes pályamunka kerül fel egy adott felületre.)
 

 

A bírálat főbb szempontjai:

  • Kolorcity-koncepcióhoz való illeszkedés,
  • kreativitás
  • kompozíciós elvek és részletmegoldások,
  • kivitelezhetőség.

 

Eredményhirdetés: 2019. július vége

A pályázati eredmény a www.kolorcity.hu honlapon lesz közzétéve, és egy alkotást a www.kolorline.hu felületen és a Kolorcity Facebook oldalán szavazással választ majd ki a közönség.

 

A pályázat letölthető dokumentumai megtalálhatóak a www.kolorcity.hu weboldalon.

 

 

DÍJAZÁS

1. hely: nettó 300.000 Ft

2. hely: nettó 200.000 Ft

3. hely: nettó 100.000 Ft

Közönségdíj: nettó 100.000 Ft

 

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályaművek kivitelezésére garanciát nem vállal! További információ: paintedwall@kolorcity.hu

 

Jelentkezési lap letöltése