Előadó-művészet

Utcazenei mini fesztivál


Kazincbarcika, belváros


2019. augusztus 03. 14:30

 

A program díjtalan!

 

Mezey Művészkávézó terasza:

14.30-20.00

Kalóz Capriccio

Evergrín

ZTM Group

Emma Undressed

 

Rákóczi tér (egykori Raiffeisen Bank):

16.00-20.00

Duckshell

Bad Habit

Red One House

 

Ságvári tér (Védőnői Szolgálat előtt)

16.00-20.00

Svéd Mátyás és Varga György

Kovács Pali

Crazy Daisy Jug Band

 

Egressy út, Irinyi Iskola előtt

17.30-20.00

Jakab Csjlla

Eugen

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

 

KALÓZ CAPRICCIO

A „capriccio” jelentése: szeszélyes, csapongó, kötetlen formában írt zenemű. Ennek jegyében instrumentális repertoárjuk gerincét jellemzően a könnyű-, illetve szórakoztatózenei műfaj népszerű dalaiból állították össze, nélkülözve mindenféle műfaji kötöttséget. Előadnak argentin tangót, francia musette-t, reggie-t, polkát, sanzont, latin dalokat stb. Az általuk megszólaltatott három hangszeren (harmonika, gitár, basszusgitár) keresztül szeretnének mindenkinek -kortól, korszaktól, zenei korlátoktól függetlenül-, legalább néhány dal erejéig régi hangulatokat felidézni, vagy éppenséggel új élményeket szerezni. És végezetül, mitől kalóz a Kalóz Capriccio? Az egyik lehetséges oka, hogy nem saját dalokat játszanak, hanem jellemzően népszerű, ismert melódiákat adnak elő „a'la capriccio”. A másik, a zenekar tagjai között keresendő.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Kalóz Capriccio

 

EVÖRGRÍN

Több mint 10 éve zenélnek együtt. Az '50-es, ' 60-as évek country, blues és rock and roll zenéit játsszák akusztikusan. Szeretik az embereket szórakoztatni, élvezik, amit csinálnak.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Evörgrín

 

ZTM GROUP

A ZTM Group a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ Zenei Tehetséggondozó Műhelyének csapata. A zenekart a műhely diákjai és tanárai alkotják, akik a fesztiválra régi és új pop-rock slágerek akusztikus feldolgozásaival készülnek. Ebben az akusztikus formációban elektroakusztikus gitárok, basszusgitár, cajon és énekesek lépnek a koncerteken színpadra.

A zenei műhely 4 éve működik, ez idő alatt számos sikert könyvelhettek el.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - ZTM Group

 

EMMA UNDRESSED

Az Emma Undressed 2014-ben született meg Debrecenben. Stílusukat a csajénekes pop-metal szavakkal jellemezhetjük: a modern keményebb zenét próbálják ötvözni poposabb, könnyedebb, befogadhatóbb formában és elektronikus megoldásokkal. A zenekar fő mozgatórugója az, hogy imádnak zenélni, emellett pedig nagyon sok olyan plusz dolgot ad számukra mindez, ami szebbé teszi az életüket.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Emma Undressed

 

DUCKSHELL

A Duckshell 2017 óta működő budapesti ska-punk zenekar. Tömény tánczenéjüket magyar népzenei és dél-amerikai hatások is érik. A bandában a székely, cigány és angol mellett van brazil származású tag is, ezért a magyar és az angol mellett némelyik daluk portugálul íródott.
A rendszeres budapesti koncertek mellett vidéki klubokban és fesztiválokon is játszottak. Már a kezdetektől turnéztak külföldön francia, német és spanyol közönség előtt is. Amikor nem volt fellépésük, akkor rengeteget zenéltek Európa utcáin, amitől még energikusabb és pofátlanul hangos lett a héttagú banda.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Duckshell

 

BAD HABIT

A Bad Habit zenekar egy debreceni punk-rock-pop zenekar. 2013 óta zenélnek közösen, és azóta felléptek az A38 Hajón, a debreceni Hallban, valamint idén a Campus Fesztivál nagyszínpadán is megmutathatják, mekkora bulit csinálnak. Láthatták már őket a Paddy and the Rats, a Fish és a Cloud9+ előtt is, ahol bemutatták legfrissebb magyar nyelvű kislemezüket a Csavargót, amiről 2 dal a Petőfi TV-ben debütált.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Bad Habit

 

RED ONE HOUSE

A Red One House zenekar az ország első és egyetlen hokum blues bandája. A veresegyházi vándorzenészek ezt a rég elfeledett műfajt modernizálták, de előadásmódjukban a régi vaudville színházak világát idézik.
Műsorukat az általuk készített egyedi hangszerek és a blues zene sokszínűsége teszi még különlegesebbé.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Red One House

 

SVÉD MÁTYÁS ÉS VARGA GYÖRGY

Két pedagógusjelölt - akiknek zenei világa leginkább a népi muzsikából, sőt mindenből is áll - úgy gondolta, hogy a nyomasztó alagsori próbateremből az utcára vonulnak és muzsikálnak. Varga György énekkel, tilinkóval, furulyával, dudával és egyéb keze ügyébe kerülő hangszerekkel, míg Svéd Mátyás hegedűvel, illetve énekhangjával szórakoztatja az utca népét. A két flow-tás garantálja a jókedvet minden arra sétáló, illetve máshol sétáló embernek.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Svéd Mátyás és Varga György

 

KOVÁCS PALI

Kovács Pali a tavalyi X-Faktorban lett a legjobb férfi előadó, egyszálgitáros alternatív stílusban utazik. Első dalához forgatott videoklipjének nézettsége közel 300 000. Saját dalain kívül 30Y, Konyha, Kispál és a Borz, Eleven Hold, AWS dalok is szerepelnek.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Kovács Pali

 

CRAZY DAISY JUG BAND

Magyarország talán egyetlen prosperáló jug-zenekara. A zeneileg eléggé széles spektrumú műsorban fellelhetők a country, folk, bluegrass, country- blues, mississippi delta-blues, chicago-blues jazz és rock elemek, dalok egyaránt az 1930-as évektől napjainkig. Rengeteg feldolgozás mellett saját szerzeményeket is játszanak, melyeket Pénzel Péter gitáros-énekes komponál. Különlegessége a zenekarnak az egyedi hangzás, amit olyan tipikusan jug bandes hangszerekkel érnek el, mint a jug (demizson, üveg) vagy a lavor-bőgő (washtub), szájharmonika, mandolin, stb. Utcák, terek, kocsmák, klubok, fesztiválok gyakori vendége a CDJB – igazi utazó, hangulatteremtő és kalandszerető zenekar!

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Crazy Daisy Jug Band

 

JAKAB CSJLLA

A leginkább folk és dreampop vonalon meghatározható Veins of Mountains Jakab Csjlla énekes-dalszerző első kislemeze. Az előadónak eddig egy felvétele jelent meg, a Szívszakadás, aminek videoklipjét szintén Csilla készítette.

Míg előbbi nyomát viseli a különféle magyar inspirációknak, az új kislemezen öt angol nyelvű dal hallható. Van köztük olyan, amelyik még évekkel ezelőtt, 2013-ban íródott egy szlovák kempingben, a hegyek alatt, a sátor melletti kisasztalnál kuporogva az alkonyatban, és az album hangvételét is valamennyiben ez a hangulat inspirálta. A 2019-es felvételekre tehát sokat kellett várni, mire megszólaltak teljes egészükben, ahogyan akkor el lettek képzelve, de ennek is elérkezett az ideje.

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Jakab Csjlla

 

EUGEN

Kolorfesztivál 7.0 - Utcazenei mini fesztivál - Eugen

 

Programjaink

k 1
sze 2
cs 3
p 4
szo 5
v 6
h 7
k 8
sze 9
cs 10
p 11
szo 12
v 13
h 14
k 15
sze 16
cs 17
p 18
szo 19
v 20

2020-12-01 - kedd

Programok hamarosan!

2020-12-02 - szerda

Programok hamarosan!

2020-12-03 - csütörtök

Programok hamarosan!

2020-12-04 - péntek

Programok hamarosan!

2020-12-05 - szombat

Programok hamarosan!

2020-12-06 - vasárnap

Programok hamarosan!

2020-12-07 - hétfő

Programok hamarosan!

2020-12-08 - kedd

Programok hamarosan!

2020-12-09 - szerda

Programok hamarosan!

2020-12-10 - csütörtök

Programok hamarosan!

2020-12-11 - péntek

Programok hamarosan!

2020-12-12 - szombat

Programok hamarosan!

2020-12-13 - vasárnap

Programok hamarosan!

2020-12-14 - hétfő

Programok hamarosan!

2020-12-15 - kedd

Programok hamarosan!

2020-12-16 - szerda

Programok hamarosan!

2020-12-17 - csütörtök

Programok hamarosan!

2020-12-18 - péntek

Programok hamarosan!

2020-12-19 - szombat

Programok hamarosan!

2020-12-20 - vasárnap

Programok hamarosan!