Versenykiírás

 

VERSENYKIÍRÁS

X. KOLORFUTÁS KAZINCBARCIKA
2023. szeptember 23.

 

A Kolorfutás 2023-ban önálló életet kezd. Az ünnepi 10. évére külön alkalommá nő a Kolorfesztiválból, egész városra szóló, és még azon is túlmutató sporteseménnyé, sőt a fesztivál afterpartijává, egyedi, nagyot szóló színpadi fellépővel. A Kolorfutás megmozgatja az egész várost, szó szerint kicsiket és nagyokat, mindenkit a maga üteme és szintje szerint.

 

A versenyközpontot, a Fő téren, a Polgármesteri Hivatal előtt találjátok!


A Kolorfutás 2023 főbb tudnivalói:

 

 • Megtartottuk a 2022-es, jól bevált futóútvonalait
 • Idén is több távot alakítottunk ki, hogy mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb hosszt
 • A versenyzők többször futnak el a rajtzónánál
 • Online nevezési felület — az egyszerűbb és könnyebb nevezés érdekében (Simple Pay)
 • Junior Kolorfutás 4-től 14 éves korig
 • Jótékonysági futam
 • Több mérőpont lesz a pályán, hogy pontosabb és követhetőbb legyen a versenyzők helyzete
 • Szakember által hitelesített, pontos távkijelölés
 • Online letölthető célfotó készítése, (a verseny után a www.kolorline.hu weboldalon érhető el)

 

A Junior Kolorfutás


Ismét teret biztosítunk a gyerekeknek, hogy részesei lehessenek e felejthetetlen, színes, nagyszabású futóeseménynek, élvezve annak minden előnyét. A lelkes kis versenyzők 2023-ban is két korcsoportban nevezhetnek. Idén lehetőség nyílik az óvodás és iskolás futóknak az egész csoporttal, illetve osztállyal jelentkezni a Kolorfutásra. A nevezés egyénileg történik meg adatvédelmi okból kifolyólag. Az Ovimaraton távon a 4-6 éves korosztály sárga színű rajtszámmal, a 7-14 éves korosztály pedig a Sulimaraton elnevezésű távon, lila színű rajtszámmal indulhat.

 

Fontos tudni: A szülők nem futhatnak együtt a gyerekekkel, csak a pálya széléről szurkolhatnak nekik! A gyerekeknek egy felvezető futót kell követniük, a sor végén pedig egy befejező futó segít a lemaradt kis versenyzőknek. Az óvodás futam kísérése óvodapedagógusokkal történik.

 

Ovimaratonra az a versenyző nevezhet, aki a verseny napjáig nem töltötte be a 7. életévét, azaz 2016. szeptember 24. után született, de már betöltötte a 4. életévét, azaz 2019. szeptember 23. előtt született.

 

Sulimaratonra az a versenyző nevezhet, aki a verseny napjáig nem töltötte be a 15. életévét, azaz 2008. szeptember 24. után született, de már betöltötte a 7. életévét, azaz 2016. szeptember 23. előtt született.

 

Jótékonysági futam: Idén szintén rendezünk jótékonysági futamot, melynek a nevezési díjából befolyt teljes összeget egy helyi szervezetnek ajánljuk fel. A kijelölt táv minden megtett métere segítség a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Egyesületnek.

 

Választható versenytávok: A rövidebb távot, a Minimaratont a futni szerető, de még nem kimondottan a teljesítményre és versenyre törekvő sporttársaknak hoztuk létre. A negyedmaratont azoknak, akik szeretik a határaiakat feszegetni, és egy kicsit már kacérkodnak a versenyzés fogalmával.

 

Végül azokra is gondoltunk, akik komoly versenyzési szándékkal állnak majd a rajtvonalhoz és mindent megtesznek, hogy a dobogó legfelső fokára állhassanak. Ők egy hitelesített, versenybírókkal felügyelt félmaratoni távon mérhetik össze erejüket versenytársaikkal.

 

A verseny időpontja: 2023. szeptember 23.


A verseny rendezője: Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft.


A verseny távjai:
 

 • Ovimaraton (800 m) Rajtidő: 17:30
 • Sulimaraton (1 500 m) Rajtidő: 17:45
 • Jótékonysági futam (1 500 m) Rajtidő: 14:15
 • Minimaraton (5,25 km, hitelesített) Rajtidő: 14:15
 • Negyedmaraton (10,5 km, hitelesített) Rajtidő: 14:00
 • Félmaraton (21 km, hitelesített, szintidő: 3 óra) Rajtidő: 14:00

 

 


Versenyközpont: 3700 Kazincbarcika város főtere (48.253770, 20.623874)

Öltöző, WC, ruhatár: A versenyközpont helyszínén

Nevezés: Online felületen (www.kolorcity.hu)

 

A helyszínen nem lehet nevezni!

 

Nevezési díjak

  április 3.- június 30. július 1.- szeptember 13.
Junior futamok 1000.-Ft 2000.-Ft
Jótékonysági futam 5000.-Ft 6500.-Ft
Minimaraton 5000.-Ft 6500.-Ft
Negyedmaraton 5500.-Ft 7000.-Ft
Félmaraton 5500.-Ft 7000.-Ft

 

Figyelem! Az előnevezési díjakat a versenyről való lemondás esetén a szervezők nem utalják vissza, csak módosításra van lehetőség! Befizetett részvételi díj esetén, a nevezés átruházható.


A 2023. szeptember 13. után nevezésre nincs lehetőség!


Nevezés és díj befizetése: www.kolorcity.hu oldalon lehetséges. A nevezés csak akkor válik érvényessé, ha a befizetés is megtörténik!


A nevezési díj tartalma:

 • futópóló
 • részvétel a versenyen
 • rajtszám
 • befutóérem
 • biztosított útvonal
 • chipes nettó időmérés (több ponton)
 • frissítés (az útvonal mentén több ponton, valamint a befutást követően)
 • egészségügyi biztosítás
 • ingyenesen letölthető online fotók
 • versenybírói felügyelet

 

Futópóló méretezése:

 

Férfi futópóló méretek:

Férfi
 

Női futópóló méretek:

női

 

Gyerek futópóló méretek:

gyerek

 

Díjazás: Női és férfi kategória 1-3. helyezett külön-külön a távokon. Különdíjban részesül a legidősebb és a legfiatalabb célba érő. A jótékonysági futamon nincs díjazás.

 

Nevezés módosítása, átruházás:


A versenyzőnek lehetősége van a nevezés átruházására, 2023. szeptember 13-án, 23:59 óráig, a Szervezők a nevezési díjat nem fizetik vissza a versenyző részére.


Átruházás módja: a sportszervezes@barcikaart.hu e-mail-címre egy formanyomtatványt kell elküldeni. Átruházási nyomtatvány itt tölthető le.


Póló méretén nem tudunk változtatni! 2023. szeptember 13. után módosításra, illetve átruházásra nincs lehetőség!

 

Időmérés: Az időmérést az EVO Chip szolgáltatja! A felvett chipet a versenyző a helyszínen kihelyezett kontrollmonitoron leellenőrizheti. Egyéni chipes időmérésre nincs lehetőség!


Vis maior: A versenyzőnek tudomásul kell vennie, hogy amennyiben a versenyt elháríthatatlan külső ok (vis maior), így különösen, de nem kizárólagosan az időjárási körülmények, természeti katasztrófa, sztrájk, blokád vagy más előre nem várt, extrém, nem tervezhető és elháríthatatlan ok miatt nem lehet megrendezni, úgy a Szervező egy új, időpontot jelöl meg részére és a nevezési díjat nem fizeti vissza. A versenyszervező a program helyszínének, időpontjának, valamint a pálya módosításának jogát fenntartja.


Egyéb információk: A rajtszámot köteles minden induló elölről jól láthatóan, teljes terjedelmében viselni! A versenyen mindenki csak saját felelősségére vehet részt! Az időpont és az útvonal változtatásának jogát a szervezők fenntartják.

 

Érdeklődni lehet: Viszoczky Sándor, +36 20 391 81 38
sportszervezes@barcikaart.hu