Fesztivál házirend

 

KOLORCITY FESZTIVÁL LIGHT 2021 - KAZINCBARCIKA - INFORMÁCIÓ - HÁZIREND

 

A belépőjegy megvásárlásával, a karszalag viselésével, valamint a fesztiválhelyszínre történő belépéssel a látogató elfogadja a fesztivál Általános Szerződési Feltételeit, amelynek elválaszthatatlan részét képezi a fesztivál házirendje és jegyértékesítési szabályzata, adatvédelmi- és adatbiztonsági szabályzata.

 

A KolorCity Fesztivál Light 2021 házirendje letölthető .pdf formátumban.

 

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

 

1. A belépőjegy, a voucher vagy a karszalag hamisítását Magyarország törvényei büntetik. A szabadtéri, belépőjegyes rendezvényhelyszíneken minden résztvevő az adott napra érvényes karszalagot kap. A sérülésmentes karszalag viselése jogosít a rendezvényterületen történő tartózkodásra.

 

2. Tizenhatodik életévüket be nem töltött személyek csak nagykorú, cselekvőképes felnőtt kísérővel, annak felügyelete mellett léphetnek be és tartózkodhatnak a rendezvényhelyszíneken.

 

3. A rendezvény helyszíneire közbiztonságra veszélyes eszközöket, robbanószert, petárdát, szúró-, vágó eszközöket, baleset- vagy sérülés okozására alkalmas más tárgyat (pl. nagyméretű esernyő), kábító- vagy tudatmódosító szert, szeszes italt, üdítőt, üveget bevinni tilos! A biztonsági személyzet ruházat átvizsgálást végezhet.

 

4. A fesztiválterületre maximum egy darab, - fél literes, műanyag vagy dobozos ital vihető be.

 

5. A fesztiválterületen az ülőhelyes programok alkalmával kizárólag rögzített, a Szervezők által kihelyezett székek használhatók, egyéb, mobil, rögzítésre nem alkalmas szék a területre nem hozható be. 

 

6. A fesztiválhelyszínre állatot bevinni tilos!

 

7. A látogató köteles betartani a szervezők utasításait, a tömegrendezvényeken általában szokásos azon viselkedési normákat, amelyek a kulturált szórakozást, mások testi épségének a megőrzését, a rendezvény biztonságos lebonyolítását szolgálják. Ellenkező esetben a rendezvény főszervezője a látogatót kitilthatja a területről.

 

8. Probléma esetén az információs ponton, a fesztivál szervezőinél vagy a biztonsági- és egészségügyi személyzetnél kérhető segítség.

 

9. A fesztivál területén kép- és hangfelvétel készítése a szervezők külön engedélye nélkül szigorúan tilos!

 

10. A fesztivál eseményeiről nyilvános kép- és hangfelvételek készülhetnek, amelyen a látogató is feltűnhet. Ezen felvételekkel kapcsolatban a látogatónak semmilyen anyagi- illetve más jellegű igénye nem lehet (ld. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat).

 

11. A fesztivál biztonsági terve és szabályzatai a Barcika Art Kft. jegypénztárában találhatóak.

 

12. A fesztivál területére drón nem hozható be, használata nem engedélyezett. (Kivéve a Barcika Art Kft. munkatársai, vagy a cég által megbízott, pilóta engedéllyel rendelkező személy.)

 

13. A rendezvény területén a hatályos KRESZ szabályok betartása kötelező

 

 

BIZTONSÁGOS SZÓRAKOZÁS

 

A KOLORFESZTIVÁL LIGHT szervezői, a biztonsági és egészségügyi személyzet mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rendezvény látogatóit semmi ne zavarja a felhőtlen szórakozásban. Ehhez azonban a vendégek együttműködésére is szükség van. Alábbiakban összefoglaltuk a biztonságos szórakozáshoz szükséges tudnivalókat.

 

• Kérjük vendégeinket, mértékkel fogyasszanak alkoholt!

• A fesztiválhelyszínen történő közlekedés közben legyen körültekintő, mérje fel a környezetét, vigyázzon magára és az Önt körülvevőkre!

• A rendezvényen egészségügyi személyzet jelenléte biztosított.

• Figyeljenek társaikra, ha valaki szédülésre, hányingerre, látászavarra panaszkodna, hirtelen elgyengülne, haladéktalanul keressék meg az egészségügyi személyzetet!

• Baleset, sérülés esetén haladéktalanul forduljanak a személyzet bármely tagjához, tőlük kérjenek segítséget. Ne hívja közvetlenül a mentőket, szükség esetén a személyzet fogja értesíteni őket!

• Ha esetleg szemtanúja, vagy elszenvedője bármiféle bűncselekménynek, vagy úgy érzi, segítségre van szüksége, azonnal forduljon a fesztivál biztonsági szolgálatához!

• Teltház esetén a rendező létszámstopot ad ki, és korlátozza a további látogatók belépését.

• Szabadtéri rendezvények mindig ki vannak téve szélsőséges időjárási helyzeteknek is. A szervezők folyamatosan kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal, így egy esetleges időjárási veszélyhelyzetről időben értesülnek. Vihar idején próbáljon távol kerülni a magas fáktól és az elektromos berendezésektől, tartózkodjon inkább nyílt, szabad területeken vagy kövesse a szervezők utasításait a védelmi épületbe való bejutáshoz!

• A fő közlekedési útvonalak zsúfoltak lehetnek, kérjük, ne türelmetlenkedjen!

• Amennyiben a tömeg részeként közlekedik, mindig egy irányba, azonos sebességgel haladjon a többiekkel. Ha úgy ítéli meg, hogy a tömeghangulat pánikká fokozódik, a lehető legrövidebb úton, lehetőleg előre és oldalirányba kerüljön a tömeg szélére, ugyanis itt a legkisebb veszély, hogy a tömeg elsodorja, és esetlegesen megsérüljön.

• A rendezvényhelyszín elhagyását követően is vigyázzon saját és mások testi épségére, amennyiben alkoholt fogyasztott, ne üljön autóba vagy kerékpárra! • Minden esetben tartsa be a szervezők utasításait!

 

MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNAK BIZTONSÁGOS SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

 

 

FESZTIVÁLHELYSZÍN NYITVATARTÁSA

 

FŐ TÉR

 

Augusztus 16. (hétfő)

Kapunyitás: 17:00

Zárás: 23:30

 

Augusztus 17. (kedd)

Kapunyitás: 17:00

Zárás: 23:30

 

Augusztus 18. (szerda)

Kapunyitás: 17:00

Zárás: 23:30

 

Augusztus 19. (csütörtök)

Kapunyitás: 17:00

Zárás: 23:30

 

Augusztus 20. (péntek)

Kapunyitás: 17:00

Zárás: 23:30

 

Augusztus 21. (szombat)

Kapunyitás: 17:00

Zárás: 00:30

 

KAZINCBARCIKA, MEZEY ISTVÁN MŰVÉSZETI KÖZPONT

 

Augusztus 16. (hétfő)

Kapunyitás: 15:00

Zárás: 20:00

 

Augusztus 17. (kedd)

Kapunyitás: 15:00

Zárás: 20:00

 

Augusztus 18. (szerda)

Kapunyitás: 15:00

Zárás: 20:00

 

 

SEGÉLYHÍVÓ: 112

Szervező: Barcika Art Kft. 3700 Kazincbarcika, Fő tér 5.

Ügyvezető igazgató: Heidrich Zsolt

Üzemeltetési- és műszaki igazgatóhelyettes: Gömöri István

Biztonsági Szolgálat: EUK-Holding Kft. 1011 Budapest Aranyhal u. 4. fsz. 1. Adószám: 14896109-2-41